Приміщення, де йде виготовлення кондитерських виробів, характеризуються суттєвими перепадами температури та підвищеною вологістю. У зв'язку з цим потрібно підбирати та встановлювати освітлювальні прилади так, щоб вони враховували специфіку такого мікроклімату.
Під час проєктування освітлення враховуються як характеристики приміщень, а й санітарно-гігієнічні умови щодо роботи працівників. Так, нормативи вимагають мінімального рівня освітленості у головному цеху не нижче 200 Лк. Додаткові приміщення повинні висвітлюватись з показником не нижче 150 Лк.
Пульсуючий коефіцієнт освітлювальних приладів теж регламентується нормативами та має становити не більше 20%.
Специфіка деяких приміщень кондитерських фабрик має на увазі, що в них може бути запиленість і знаходитися вибухонебезпечні речовини. Тому встановлювати світлові прилади обов'язково потрібно в захисних конструкціях.
Як вибрати освітлювальні прилади
Оптимальним варіантом для освітлення кондитерських цехів є світлодіодні світильники різних конструкцій.
- Системи лінійних світильників із наскрізною проводкою. Добре справляються із забезпеченням нормального рівня освітленості в основних приміщеннях цехів та фабрик.
- Підвісні світильники у формі купола-дзвону. Оптимально монтувати їх у цехах із високими стелями.
- Світлодіодні освітлювальні прилади із датчиком руху. Ефективні при монтажі у підсобних приміщеннях, санітарних кімнатах, коморах, тобто там, де працівники не перебувають постійно.
При виборі моделі світильника для гарячих цехів слід звертати увагу на діапазон допустимих температур під час експлуатації. Рівень пиловологозахисту бажано вибирати максимальний, за стандартом IP54.

Переваги світлодіодних світильників
Для приміщень кондитерських фабрик та цехів оптимально вибирати саме світлодіодні прилади. Вони характеризуються не тільки зниженим споживанням електрики, але також мають інші переваги:
- Допомагають заощаджувати на витратах при встановленні систем аварійного освітлення, завдяки тому, що складаються з простих невеликих блоків.
- Мають низький коефіцієнт пульсації, що відповідає вимогам з охорони праці та санітарно-гігієнічним нормам у кондитерських цехах.
- Наскрізне проведення, яке застосовується для магістральних систем, знижує витрати на монтаж освітлення.
- Загальні витрати на експлуатацію приміщення скорочуються завдяки винятковій довговічності та якості світлодіодних лампочок.
Звертайтесь до нас, щоб замовити комплексні послуги з організації освітлення кондитерського цеху. Наші майстри готові виїхати на об'єкт, щоб зняти потрібні розміри, уточнити планування та проведення проводки. Це допоможе швидко і правильно спроєктувати систему освітлення виробничих приміщень на об'єктах кондитерського виробництва.
Зверніть увагу на наші світильники, які успішно використовуються для освітлення кондитерського цеху або фабрики: